Aktuelt

Riksantikvartimen 17. oktober, om Europeisk hagekunsthistorie

Velkommen til Riksantikvartimen 17. oktober kl. 9-10, om Europeisk hagekunsthistorie fra 1900 – 1950.

Publisert: 9. oktober 2024

Hestercombe House. Hageanlegg i Arts and Crafts tegnet av Edwin Lutyens og Gertrude Jekyll, 1904-06. Foto: Scott Zona (Wikimedia Commons)

Velkommen til Riksantikvartimen om europeisk hagekunst – hva forteller hagene oss?

Historiske hager er viktige kulturminner, ikke først og fremst fordi de er vakre omgivelser, men fordi de forteller historier om hvordan mennesker før oss har tenkt og handlet. Idélandskapet har til alle tider formet stiluttrykkene, også i hagekunsten.

Bli med på en rundreise i Europa i perioden for de virkelig store hendelsene. Se hvordan opprør, krig, krise og revolusjon fikk helt konkrete konsekvenser for utformingen av hager i perioden 1900-1950. Det er vår egen Berit Rønsen som skal snakke om dette, og foredraget vi får høre er basert på prøveforelesningen hun holdt til doktorgradsprøven ved NMBU i vår.

Riksantikvartimen sendes i Teams Live Event. Du trenger ikke melde deg på, eller installere noe, for å komme inn i sendingen – gå inn i denne lenken torsdag 17. oktober klokken 0900.

Del gjerne invitasjonen, alle er velkomne til Riksantikvartimen! Hvis du har spørsmål, kan du gjerne sende oss en e-post til arrangement@ra.no

Har du ikke mulighet til å delta på direktesendingen torsdag 17. oktober? Alle Riksantikvartimer blir lagt ut i vår YouTube-kanal.