Om oss

Kulturminnesøk er en nettside hvor du finner informasjon om over 190.000 kulturminner og kulturmiljøer: Fredete bygninger, fredete kulturmiljøer, verdensarvsteder, kirker, arkeologiske kulturminner og kulturminner under vann. Du finner alt fra kokegroper og gravhauger, til kiosker og bensinstasjoner! Utforsk rundt hjemstedet ditt, eller dra på kulturminnejakt et helt annet sted.

NB: Trenger du informasjon om kulturminner i profesjonell sammenheng? Da må du bruke Askeladden, karttjenester for åpne data, eller dette tilrettelagte temakartet.

Hvem står bak?

Kulturminnesøk er en tjeneste fra Riksantikvaren, og driftes av en redaksjon. Informasjonen om de fleste kulturminnene i Kulturminnesøk kommer fra kulturminnebasen Askeladden som forvaltes av Riksantikvaren. Det kommer daglig nye kulturminner inn når fylkeskommuner, museer, kommuner, Sametinget og Riksantikvaren registrerer og oppdaterer innholdet i Askeladden.

I tillegg til kulturminnene fra Askeladden er det over 5000 kulturminner som er lagt inn av Kulturminnesøk-brukere, og her kan alle bidra med informasjon.

Hvordan virker det?

På Kulturminnesøk kan du søke etter steder, kulturminner eller emner, eller du kan utforske i kartet. Kjenner du til kulturminner som ikke er registrerte? Da kan du legge de inn i kartet og laste opp bilder. Du kan også legge til kommentarer, bilder og lenker på kulturminnene som allerede er registrerte.

Kulturminnesøk er en åpen nettside, så du får tilgang til all informasjon på nettstedet selv om du ikke oppretter en brukerprofil og logger inn. En brukerprofil trenger du bare om du ønsker å bidra med informasjon ved å legge til kulturminner, bilder, lenker, videoer og kommentarer.

Finner jeg alle kulturminner i Kulturminnesøk?

Det er fortsatt mange kulturminner som ikke er registrerte i Askeladden. Det gjelder særlig arkeologiske kulturminner, og mange kulturminner som er registrerte i kommunene. Det er også mange kulturminner som vi har lite informasjon om, og beskrivelser kan være gamle og ufullstendige. Les mer om Askeladden på Riksantikvarens nettsider

Jeg ønsker å bidra med informasjon!

Du kan laste opp bilder, legge inn utfyllende kommentarer, lenker og video, eller registrere kulturminner som du kjenner til. Opprett en brukerprofil eller logg inn med din Facebook-konto, og du er klar til å gå i gang. Les mer om hvordan du går fram her.

Hvem kan jeg kontakte?

Har du et spørsmål om Kulturminnesøk eller trenger hjelp til noe på sidene? Da kan du ta kontakt med redaksjonen her.

Du kan kontakte de som er ansvarlige for den enkelte kulturminneregisteringen i Askeladden, se under "Detaljert informasjon" på hvert kulturminne hvor du vil finne ansvarlig organisasjon.

Ønsker du å komme i kontakt med en bruker som har lagt inn informasjon på sidene? Ta kontakt med redaksjonen, så kan vi videreformidle din melding til brukeren.

Brukervilkår

Før du oppretter en brukerprofil og bidrar med innhold må du lese igjennom og godta brukervilkårene.